ketchup

Burgerboller

Jeg elsker burger! Både dem man køber og dem man laver selv.

Når jeg flipper lidt over mavedeller og voksende mås, bruger jeg salatblade eller porto bellosvampe som burgerboller.

Men det er heldigvis ikke altid, og jeg nyder at bage disse burgerboller – med eller uden børn i køkkenet.

Jeg lover de er søde, bløde og smager stadig perfekt plat til en god burger!

Bollerne kan fryses.

 

Opskriften giver ca. 12 boller

burgerboller   baconburger

3 dl sødmælk

2½ dl piskefløde

½ dl vand

25 g gær

¼ dl sukker

2 tsk. salt

Ca. 800 g mel

1 æg, pisket med 1 spsk. koldt vand

evt. sesamfrø

 

Lun mælk, fløde og vand til ca. 37 grader. Opløs gæren i den lune mælk og rør sukker og salt i. Bland melet i og ælt til dejen er blank. Den skal æltes grundigt, ca. 5 minutter i røremaskine. Sæt dejen lunt og lad den hæve i 1 time. Rul dejen ud og stik 10 cm cirkler ud med en udstikker eller en stor kop. Sæt dejcirklerne på bageplader beklædt med bagepapir og lad dem hæve i yderligere 1 time.

Pensl bollerne med pisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader (eller 180 varmluft) i ca. 20 minutter. Pensl gerne igen halvvejs, så de bliver super blanke. Du kan evt. drysse med sesam også.

Lad bollerne køle af og brug dem lune, eller lun dem lige inden servering.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Stine Christiansen, Skovdal.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ketchup