Ketchup

ketchup

Jeg må indrømme, at det ikke er hverdag at jeg laver min egen ketchup. Men det er fraktisk ret nemt – og mine unger synes det er skægt, at gennemskue hvad der er i noget SÅ brugbart!

Og hey, du kan også bare overlade køkkenet til ungerne!

 

Opskriften  giver 1 lille flaske

 

1 lille løg, hakket

1 fed hvidløg, hakket

2-3 spsk. olivenolie

3 modne tomater, i tern

3 dl mosede tomater

1- 1 ½ dl brun farin eller muscovadosukker

1 dl eddike, gerne æbleeddike

salt

 

Sautér løg og hvidløg i olivenolie. De skal ikke tage farve. Kom tomater ved og sautér let, ca. 1 minut. Kom mosede tomater, farin og eddike ved og lad ketchuppen simre i 10 minutter. blend ketchuppen. Smag den til og køl den ned. Fyld den på en skoldet flaske. Den holder sig i 1-2 uger i køleskab.

 

Opskriften er fra min bog GRILLBAR, der i øvrigt netop nu, udkommer på tysk!

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Skriv et svar