ciff

hvid chokoladekage

Ja, vi leger det er forår!

Denne seje, hvide chokoladekage er super nem at lave og smager som en mellemting med macronkage og konfekt.

Selvom det er vinter, kunne vi ikke dy os, for at komme jordbær på. Så plat, men såååå godt!

Issy på 5 stod for det meste af kagebagningen, der i øvrigt kan klares dagen før brug, hvis du har behov for det.

Kagen hæver først og flader så sammen, så den er snasket og sej i midten, og sprød som macron på toppen. OG den kan også spises uden jordbær.

 

Opskriften rækker til 8 personer.

 

KAGE

125 g usaltet smør

200 g hvid chokolade

3 æg

300 g sukker

kornene af ½ stang vanilje

150 g mel

1 tsk. bagepulver

olie eller smør til formen

TOPPING

jordbær

lidt hvid chokolade

Smelt smør og chokolade over lav varme, gerne over vandbad og lad det køle lidt. Pisk æg, sukker og vaniljekorn luftigt. Rør æggemasse og chokolade sammen. Sigt mel og bagepulver i og rør rundt til det hele er godt blandet.

Vend hakket chokolade, tranebær og valnødder i dejen .

Smør en springform og læg bagepapir i bunden og hæld massen i. Bag kagen ved 180 grader i 45-60 minutter. Lad den køle helt af.

Top kagen med jordbær og hvid chokolade, hvis du vil, og servér.

 

Opskrift & foto: Louisa Lorang

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ciff