vanilje skyr med sprød boghvede

hørfrø kiks

Denne kiks er så nem at lave, at ungerne selv kan lave den.

Og de elsker dem! Du kan opbevarer dem i en lukket æske ved stuetemperatur i 4-5 dage. Nyd dem som sprøde kiks som de er, med dip, i madpakken eller anytime. Jeg tør næsten ikke sige det, men de er bedre end chips!

Bliver dine kiks bløde igen, kan du lige give dem et skud i ovnen.

 

Opskriften giver 2 plader

 

 

2 ½ dl vand

1-2 tsk. bouillon (gerne Herbamara)

1 ½ dl hørfrø

½ dl chiafrø

½ dl sesamfrø

1 dl revet parmesan

1 fed hvidløg, fint revet

1-3 spsk. soja

 

Rør vand med bouillonpulver, så bouillonen er opløst.

Bland bouillonvandet med hørfrø, chiafrø, sesamfrø, parmesan og hvidløg. Smag til med soja, til den er salt nok. Lad massen trække i 10 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.

Smør ?dejen? ud på bagepapir på to bageplader, Bag dem i ca. 30 minutter i den varme ovn (byt dem gerne rundt en gang eller to undervejs), til de virker sprøde. Sluk ovnen, sæt ovnlågen på klem og lad dem tørre helt færdige.

Knæk de afkølede kiks i grove stykker og opbevar dem tørt og tildækket.

 

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Tjek også louisalorang.dk, for endnu flere opskrifter

2 kommentarer

  • Anne-Sofie

    Hej Louisa. Jeg er skidesur på de hørfrøkiks. Har prøvet at lave dem to gange nu. Første gang smagte de brændt brændt brændt. Anden gang fik de kun 20 minutter – smagte brændt i kanterne og var bløde på midten – ja de self lidt tyndere ude i siderne. Hvad pokker gør jeg?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lorang Mini

      Åh ser denne nu! ER der lykkes? Måske er din ovn meget sejere end min (= varmere). Forsøg med lidt lavere varme. ØV. Den plejer at være et sikkert hit. Kh L

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

vanilje skyr med sprød boghvede