district tonkin - banh mi

chokolade figner

Disse figner lavede min morfar altid til jul, da jeg var barn.

Jeg laver dem uanset om det er jul eller ej, for det er det lækreste og okay-sunde konfekt.

Sæt ungerne i sving. De er super nemme og mine unger synes også at de er gode!

 

Vil du kaste dig over en rigtig temperering af chokolade, skal du smelte lidt over halvdelen af chokoladen til 48-50 grader. Tag den af varmen og rør resten af den hakkede chokolade i, eller til du når en temperatur på 31-32 grader. Det er nemmeste med en lidt større portion, så lav gerne til flere ting på en gang. – Og så er det nok meget godt med en voksen i køkkenet!

 

400 g bløde figner

1 nip salt

150 g mørk chokolade

evt. lidt guldstøv

 

Blend fignerne i en foodprocessor, minihakker eller kør dem igennem en oldschool kødhakker. Rør dem med en smule salt.

Sæt figenmassen koldt i mindst 20 minutter.

Hak chokoladen fint. Smelt lidt over halvdelen af den over vand bad. Tag den af varmen og rør resten af chokoladen i. Rør til det hele er smeltet. Er du heldig opnår du en temperering, der giver et godt knæk, når chokoladen har sat sig.

Tril figenmassen til små kugler. Overtræk dem med chokolade, drys med guld hvis du ikke an lade være, sæt dem på et stykke madpapir og lad dem sætte sig (gerne i køleskab).

Servér kuglerne kolde.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

 

Husk at jeg hver uge laver sunde, nemme opskrifter til ALT FOR DAMERNE, og at du kan følge min anden blog LOUISALORANG.DK, hvis du savner endnu flere opskrifter.

 

 

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

district tonkin - banh mi