græskarbrød
Denne opskrift er virkelig sund. Nærmest så sund, at du kan smide græskarbrødet på morgenbordet med fin samvittighed.
Jeg er fan af det ristet og med et tykt lag koldt smør. Eller som tilbehør til ost.
Mine unger synes det er kage! Så win/win
Opskriften giver 1 brød
200 g græskarkød i tern
2-3 spsk. honning
2 æg
150 g fuldkornsmel
75 g mandelmel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt allehånde
½ tsk. stødt muskatnød
1 nip salt
Kom græskarren i kogende vand og kog det mørt. Lad det køle af. Blend græskarkødet i en foodprocessor med honning og æg. (Pas på du ikke overpisker æggene, så mister de hæveevnen).
Bland fuldkornsmel, mandelmel, bagepulver, kanel, allehånde, muskatnød og salt sammen og vend det hele i græskarmassen.
Smør en rugbrødsform med smør og fyld græskarmassen i formen. Bag den ved 175 grader i ca. 35-40 minutter. Lad den køle lidt i formen. Vend den ud og servér den lun eller ristet.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find flere af mine opskrifter i ALT FOR DAMERNE, hver uge og på min blog LOUISALORANG.DK
Ingen kommentarer endnu