fish fingers

samosas

Det er ret nemt at lave sine egne samosas. Vi bruger dem som let aftensmad, snacks eller kolde i madpakken.

Justér mængden af karry, efter dine og ungernes smagsløg. De må godt være lidt stærke, hvis I kan lide det.

 

Opskriften giver 8 styk – og er til 2-3 personer.

 

250 g kogte kartofler
1 lille løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
2 dl ærter, evt. fra frost
1 spsk. smør
1 spsk. olie til stegning
2 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. karry
4 plader fillodej
50 g smeltet smør

Mos kartoflerne groft med en gaffel, og rist kartofler, løg, hvidløg og ærter i smør og olie på en varm pande. Krydr med spidskommen og karry, og smag kartoffelfyldet til med salt.
Klip filopladerne over så du har 8 aflange stykker. Pensl fillodejen med smør. Fordel fyldet på dejen, nederst lidt til højre. Fold dejen om fyldet til trekanter så det bliver til en samosa. Pensl igen med smør, og bag dine samosa i en 200° varm ovn i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde – hold godt øje med dem.

Servér samosas med salat og yoghurt, eller prøv med en raita til.

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

fish fingers