moules frites
Min datter er lige begyndt at kaste sig over muslinger. Det hjælper ALTID med pommesfritter….
Jer er vild med denne version
Opskriften er til 2-3 personer.
INGREDIENSER
4 bagekartofler
rigelig olie til fritering
flagesalt
MUSLINGER
1 kg blåmuslinger
1 bananskalotteløg,
finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
1 lille fennikel i mundrette stykker
lidt olie til stegning
2 dl hvidvin
1 dl vand
1 håndfuld bredbladet
persille, hakket
TILBEHØR
god aïoli
salat
Skær kartoflerne i grove både, og læg dem i koldt vand i mindst 1 time. Skift vandet 3-4 gange undervejs. Dup dem tørre i køkkenrulle. Varm olien, og steg kartoflerne ad flere omgange i ca. 5 minutter. Tag dem op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Lad dem køle af, og steg dem derefter igen i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys med salt.
Rens imens muslingerne. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig. Sautér løg, hvidløg og fennikel i olie i en stor, varm gryde. Kom muslingerne ved, og lad dem varme med i ½-1 minut. Kom hvidvin og vand på, og sæt et tætsluttende låg på. Lad dem dampe i 2-3 minutter, eller til muslingerne har åbnet sig ? ryst gryden undervejs. Tilsæt persille, og servér muslingerne brandvarme med fritter, aïoli og salat. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
TIP: Nem snyde-aïoli kan laves af lidt god mayo, revet hvidløg, salt og en smule eddike.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Prøv også muslinger med rød karry
Ingen kommentarer endnu