sprøde grøntsager med spinatdip

moules frites

Min datter er lige begyndt at kaste sig over muslinger. Det hjælper ALTID med pommesfritter….

Jer er vild med denne version

Opskriften er til 2-3 personer.

 

INGREDIENSER
4 bagekartofler
rigelig olie til fritering
flagesalt

MUSLINGER
1 kg blåmuslinger
1 bananskalotteløg,
finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
1 lille fennikel i mundrette stykker
lidt olie til stegning
2 dl hvidvin
1 dl vand
1 håndfuld bredbladet
persille, hakket

TILBEHØR
god aïoli
salat

Skær kartoflerne i grove både, og læg dem i koldt vand i mindst 1 time. Skift vandet 3-4 gange undervejs. Dup dem tørre i køkkenrulle. Varm olien, og steg kartoflerne ad flere omgange i ca. 5 minutter. Tag dem op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Lad dem køle af, og steg dem derefter igen i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys med salt.

Rens imens muslingerne. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig. Sautér løg, hvidløg og fennikel i olie i en stor, varm gryde. Kom muslingerne ved, og lad dem varme med i ½-1 minut. Kom hvidvin og vand på, og sæt et tætsluttende låg på. Lad dem dampe i 2-3 minutter, eller til muslingerne har åbnet sig ? ryst gryden undervejs. Tilsæt persille, og servér muslingerne brandvarme med fritter, aïoli og salat. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.

TIP: Nem snyde-aïoli kan laves af lidt god mayo, revet hvidløg, salt og en smule eddike.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Prøv også muslinger med rød karry

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

sprøde grøntsager med spinatdip