cupcakes ballerina

chokolade cupcakes

Denne opskrift er nem at lave. Du kan lave den med dine børn, eller de kan forsøge selv.

Undlad at komme rosenvand i glasuren, hvis I synes at det bliver for parfumeret.

 

Opskriften giver ca. 16 cupcakes.

 

CUPCAKE

100 g blødt smør

185 g sukker

100 g mørk chokolade, smeltet

2 æg (M)

225 g mel

½ dl kakao

1 tsk. bagepulver

1 knsp. salt

200 g cremefraiche 38%

150 g mælkechokolade

16 papirsforme

GLASUR

100 g flødeost

1 spsk. citronsaft

evt. 1 spsk. rosenvand

1 spsk. vaniljesukker

450-500 g flormelis

evt. lidt lyserød farve

PYNT

dansepiger,sukkerblomster, kandiserede rosenblade, bær, glimmer eller hvad hjertet begærer.

 

Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Pisk den smeltede chokolade i og kom æggene i et af gangen mens du fortsat pisker. Bland mel, kakao, bagepulver og natron og sigt det i dejen. Tilsæt salt og vend derefter cremefraichen i til dejen er godt blandet.

Fordel dejen i 16 muffinforme foret med papirforme. De skal kun fyldes ½ op. bræk mælkechokoladen i mindre stykker og stik dem ned i kagerne, så de ikke stikker op.

Bag kagerne ved 170 grader, varmluft (175-180 i alm. ovn) i 20-25 minutter, eller til de er gennembagte. Lad dem køle helt af inden du giver dem glasur.

Pisk flødeost, citronsaft og vaniljesukker og tilsæt flormelis lidt af gangen, mens du fortsat pisker. Tilsæt evt. lidt frugt farve.

Kom glasuren i en sprøjtepose og sprøjt den på kagerne, eller smør glasuren på med en palet.

Pynt med blomster, bær eller masser af sukkerpynt! Jeg har valgt små ballerinaer og kandiserede rosenblade.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Prøv også chokoladecupcakes med pebermynte 

 

1 Comment

Skriv et svar