syltet ingefær

wontons

Vi er vilde med wontons! Ungerne synes de er skønne og jeg er enig!

Du kan vruge denne opskrift til dampede wontons, f.eks. i en suppe. Men jeg må indrømme, at jeg er ekstra vild med sprøde, fedtede wontons!

 

Find wontondej i dit asiatiske supermarked. Den ligger på frost.

 

Opskriften her er god som snack til 2-4 personer

 

FYLD

150 g renset blæksprutte

75 g kyllingebryst uden skind

1 lille bundt koriander, gerne med rod

½ rød chili,  uden kerner

1 tsk. sukker

3 spsk. fiskesauce

2 spsk. lime

wontonplader

Rigeligt olie til dybstegning

TILBEHØR

sød chilisauce

 

Rens blæksprutten ved at hive vingerne af den, vende ?vrangen ud? og skylle den i koldt vand. Fjern skelettet, hvis det ikke er gjort, det ligner nærmest et stykke plastik. Fjern næb og øjne, hvis du bruger hovedet. Skær blæksprutte og kylling i grove tern.

Blend koriander med rod, hvis du har været så heldig at få den med, sammen med chili, blæksprutte og kylling i en foodprocessor. Tilsæt sukker, fiskesauce og limesaft.

Fordel fyldet i wontonpladerne, ca. 1 tsk. i hver. Fold dejen over på midten så du få en trekant, luk siderne ind over så det ligner små kuverter.

Brug lidt af fyldet til at ?lime? dejen med.

Fritér dem 4-5 stykker ad gangen, i varm olie, det tager 1-2 minutter.

Afdryp på fedtsugende papir og servér straks med sød chilisauce.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Find en opskrift på suppe med dampede wontons her!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

syltet ingefær