wontons

mazarinkage med rabarber

Lige så meget som jeg hader købe mazarin, eeeeeeeeeelsker jeg hjemmelavet mazarin. Gerne med syre fra citron, lime, æble eller som her – fra rabarber!

Jeg har set dem allerede i Irma (har desværre ingen have, hvor jeg kan spotte) – Så jeg ved at de er alle steder lige om to.

 

Opskriften giver 8-12 små mazariner

 

125 g sukker
125 g blødt smør
(+ smør til formen)
125 g marcipan
2 æg
50 g mel
smør til formen
200 g rabarber
50 g rørsuker
korn af ½ stang vanilje
flormelis

TILBEHØR
2½ dl piskefløde
korn af ½ stang vanilje
2 spsk. flormelis
1½ dl ymer

Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Tilsæt marcipanen, og pisk det hele sammen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, under fortsat piskning. Tilsæt mel, og fyld massen i 8-12 smurte muffinforme.
Skær rabarberne i skiver, og vend dem med rørsukker og vaniljekorn. Kom rabarberne oveni, og bag dine mazarinkager ved ca. 175 grader i ca. 20 minutter, afhængigt af størrelsen. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle en smule. Tag dem ud af formen, og lad dem køle helt af på rist. Drys hver mazarinkage med en smule flormelis inden servering.
Pisk fløden blød, og vend den med vanilje, flormelis og ymer.
Servér mazarinkage kold, eller ved stuetemperatur med vaniljecreme til.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

Find flere af mine opskrifter på louisalorang.dk

2 kommentarer

  • De er på vej op i min have og måske kan de første trækkes om en uge eller 2. Vi har en sort spand over, med huller i bunden. Så skal de strække sig efter lyset og de vokser meget hurtigere. Så det er dagens tip for de utålmodige rabarberelskere som mig.

    Kh.
    Anne-Marie

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

wontons