ferment

knækbrød

Det er fedt at lave sine egne knækbrød.

Mine unger er klart ikke til kommen, men jomfru i det grønne (nigella) gider de godt. Jeg er KLART til kommen!

 

Opskriften giver ca. 32 knækbrød.

 

25 g gær
½ liter vand, lunet
1 tsk. havsalt
1 spsk. jomfru i det grønne
2 spsk. hørfrø
250 g rugmel
ca. 300 g groft speltmel
DESUDEN
groft speltmel til udrulning
2 æg, pisket med en smule
vand
havsalt
jomfru i det grønne eller kommen

Opløs gæren i lunet vand (37°). Kom salt, jomfru i det grønne og hørfrø i. Rør rugmel og speltmel i. Rør dejen grundigt. Læg et viskestykke over den, og lad den hæve et lunt sted i 30 minutter. Drys et bord med speltmel. Del dejen i 32 stykker. Rul dejen tyndt ud, og læg dem på bagepapir. Tryk evt. et hul ud i midten af hvert knækbrød med en lille udstikker eller et snapseglas. Pensl knækbrødene med pisket æg, og drys en smule salt og jomfru i det grønne eller kommen på hvert. Bag dem ved 230° i 10-15 minutter, eller til de er sprøde. Lad dem køle helt af på rist.

 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Find flere af mine opskrifter på louisalorang.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ferment