peanutbutter cookies

choko-drømmekage

Opskriften her er fra min kogebog SPISETID, der indeholder en bunke opskrifter på mad, som forhåbentlig gør både børn og voksne glade.

Den ristede kokos i kagen, giver en skøn smag og en dejlig tekstur. Og så er alt med choko foran, jo altid skønt!

 

Nok til 6-8 personer

 

 

100 g kokos

200 g sukker

200 g smør

200 g mørk chokolade

1-2 spsk. mel

6 æg

smør og bagepapir til formen

ENDVIDERE

125 g smør

100 g kokosmel

175 g brun farin eller muscovadosukker

2 spsk. kakao

Rist kokosen let på en pande, til de er lysebrun og du kan dufte den. Lad den køle af.

Smelt sukker, smør og chokolade i over vandbad.

Pisk mel i chokolademassen og derefter æggen et ad gangen. Rør til sidst ristet kokos i.

Smør en form (22 ? 24 cm) med smør og for den med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag den i ca. 40-50 minutter ved 175 grader, eller til den er færdigbagt. Eller bag den i små forme i ca. 20 minutter, tjek med strikkepind. Lad den køle en smule.

Kom smør, kokosmel og farin i en gryde og lad smør og sukker smelte. Kom kakao i og hæld massen på din chokoladekage. Bag den ved 220 grader i yderligere 5-10 minutter.

Servér kagen lun eller kold.

 

TIP: Kagen kan opbevares i køleskab i flere dage. Tag den ud et par timer inden servering.

 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto fra SPISETID: Stine Christensen /skovdal.dk

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

peanutbutter cookies