wraps med oksekød - texmex style

karamel popcorn

I dag har min datter fødselsdag! Disse popcorn har vi ofte lavet til fødselsdage – og måske når vi det også i dag.

Uanset er jeg nu den stolte mor til en smuk, klog og særlig 9 årige! Det er ikke til at tro!

Hun må bestemme i dag – så længe vi skal spise meget 😉

 

Opskriften her er fra SPISETID og giver en hel bunke, vidunderlige popcorn.

 

 

2 dl rørsukker

1 dl musvovadosukker, eller brun farin

1 dl mørk sirup

½ tsk. salt

25 g smør

2 tsk. natron

lidt olie

bagepapir

10 dl poppende popcorn

 

Kom rørsukker, muscovado, sirup og salt i en gryde og lad det smeltet sammen stille og roligt. Tilsæt salt og smør, når sukkermassen bobler med fine, små bobler. Lad det simre, men ikke blive for mørkt. Undgå så vidt muligt at røre i massen, eller brug en træske, hvis nødvendigt. Tilsæt natron ? det skummer meget op, så vær forsigtig! Og sørg for at gryden har høje sider, så det ikke bruser over.

Tag karamelmassen af varmen.

Smør et stort, dobbelt stykke bagepapir med en smule olie og vend popcorn og karamel sammen på papiret. Det er super varmt, så brug to træskeer. Lad det køle en smule og fordel popcornene i små klumper med to gafler. Lad dem størkne helt.

Servér de afkølede popcorn eller opbevar dem i op til 2-3 dage.

 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto fra SPISETID: Stine Christiansen / skovdal.dk

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

wraps med oksekød - texmex style