kyllingespyd og kålsalat

dhal med tomater

I øjeblikket kan du finde en række af mine opskrifter på mad, der egner sig til maddag. Både mad børnene selv kan lave eller mad hvor de kan deltage aktivt! Tjek TV2´s hjemmeside.

Det er dejligt med vegetardage ind i mellem. Dhal er ofte noget børn synes virkelig godt om! Og så er det sundt og nemt!

Hjemme hos mig kan mine unger on/off lide dhal. Ofte er de glade, hvis de får sød mangochutney til.

Vælg røde eller gule linser, de koger nemlig helt ud.

 

De små fine flag er i øvrigt fra Pigs in a Pies nye webshop

Opskriften er til 2 stor eog 2 små

 

Børn kan fra helt små:

  • Skylle ris.
  • Skylle linser.
  • Pille løg og hvidløg (hvis de vil!).
  • Skære tomater (måske med en voksen).
  • Afmåle og røre.
  • Smage til.

 

RIS
4 dl grove ris

salt

DHAL

3 dl røde linser

8 dl vand

2 løg

4 fed hvidløg

lidt olivenolie

1 spsk. smør

2 spsk. stærk karry (eller efter smag)

1 tsk. stødt gurkemeje

6 tomater

1-2 spsk. citronsaft

salt

TILBEHØR

sød mango chutney

snackgrønt

evt. plukket koriander

 

RIS

  • Skyl risene og kog dem efter anvisningen på pakken.
  • Det er smartest at salte når risene er kogte, så bliver de hurtigere møre.

DHAL

  • Skyl linserne og kom dem i en gryde med vand. Lad dem koge under låg, til de er helt møre og udkogte. Det tager ca. 15-20 minutter.
  • Hak løg og hvidløg.
  • Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør på en varm pande, uden at de tager farve.
  • Hak tomaterne groft.
  • Tilsæt karry, gurkemeje og tomater og lad det hele simre stille og roligt på panden i ca. 5 minutter.
  • Kom linserne på sammen med ca. 1 dl koldt vand og lad det hele koge sammen i 10-15 minutter. Smag til med citronsaft og salt.
  • Tilsæt evt. mere vand, hvis din dhal er for tør.

SERVERING

  • Servér dhalen med chutney, sprøde grøntsager og gerne lidt frisk koriander.

 

TIP: Du kan komme alle mulige slags grøntsager i din dhal. Prøv f.eks. blomkålsbuketter, spinat, squash eller aubergine. Bare sørg for at det koger helt mørt og at der er smag ordenligt til!

MERE TIP: Hvis de voksne kan lide deres dhal stærkere end børnene, kan de krydre med chiliflager, frisk chili eller strimler af ingefær på toppen.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Maria Wanke Nørregaard / Kam & Co

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

kyllingespyd og kålsalat