Chokolade skeer til varm kakao

Snurrer i julestemning

Disse snurrer har fået lidt ekstra kærlighed i form af nødder, rosiner og sukat.

Og ja, du kan undlade sukat, hvis du virkelig vil. Men jeg synes det giver en skøn, julet smag! (og mine unger opdagede det ikke!)

Så hop i køkkenet, med eller uden unger – og kom i julestemning!

 

Dej:

2 dl mælk

25 g gær

150 g blødt smør

50 g sukker

1 spsk stødt kardemomme

2 æg

600 g mel

Fyld:

150 g blødt smør

100 g sukker

1 spsk stødt kanel

1 ½ spsk stødt kardemomme

50 g rosiner, hakkede

2 spsk sukat, hakket

50 g hasselnødder, hakkede

Desuden:

mel til udrulning

1 æg, pisket

perlesukker

 

Dej:

Lun mælken til ca. 37 grader og opløs herefter gæren i den lune mælk.

Pisk smør, sukker og kardemomme luftigt.

Kom mælk og æg i smørblandingen og kom mel i. Ælt dejen og lad dejen hvile i 1 time et lunt sted.

Fyld:

Bland smør, sukker, kanel, kardemomme, rosiner, sukat og nødder sammen.

Rul dejen ud til ca. 40 x 60 cm og fordel fyldet jævnt over hele fladen.

Fold halvdelen af dejen ind over midten og fold den anden halvdel ind over den første. Rul igen dejen ud.

Skær 12-15 lange baner af dejen.

Skær hver bane igennem på midten, men lad dem hænge sammen hel øverst. Twist dejen og fold den sammen til en lille bolle. Stik enden ind under.

Sæt dem på en bageplade på bagepapir.

Pisk et æg med 2-3 spsk. koldt vand og pensl snurrerne.

Bag dem ved 200 grader i ca. 5 minutter. Tag dem ud, pensl igen og drys med perlesukker. Bag dem færdige i ca. 5-8 minutter.

Lad dem køle en smule og servér dem lune.

 

TIP: sukat fås året rundt i velassorterede supermarkeder. Men ved juletid har mange special butikker store stykker sukat, som smager af meget mere!

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolade skeer til varm kakao