Lakridsrodste

En lækker te uden te. Nyd den når det er koldest udenfor, eller servér den iskold når sommeren kommer igen.

 

1 økologisk citron

3-4 lakridsrødder

3 stjerneanis

1 dl mørk rørsukker eller muscovado

1 ½ liter kogende vand

 

Skær citronen i skiver. Bræk lakridsroden i stykker og kom begge dele i en gryde sammen med stjerneanis og muscovadosukker. Hæld 1 liter kogende vand på og lad det simre i 10 minutter.

Servér teen rygende varm, eller køl den ned og brug den som iste.

 

TIP: Du kan koge te på lakridsrødderne og stjerneanisen flere gange. Tilsæt mere citron, sukker og vand. Har du brug for et ekstra kick, kan du tilsætte ingefær til teen.

 

Opskrift & foto: Louisa Lorang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *