boghvedeknas

super sunde mega maki – måske til madpakken!?

Ester er kæmpe fan af makiruller. Og jeg synes det er perfekt at komme i madpakken.

Hun laver selv disse (eller bare med agurk i), gerne af en rest kogte ris.

Opskriften her giver 3 hele ruller – ca. 24 styk, hvis du skærer dem ud, eller 6 mega-maki! Så de kan bestmet også bruges som en del af et aftensmåltid.

Brug alle mulige dejlige grøntsager, eller måske en omelet eller lidt marineret tofu i dine makiruller.

 

2 dl grove ris

2-3 spsk eddike

2 spsk agavesirup eller flydende honning

salt

1 stor, kogt rødbede

1 avocado

1 spsk citronsaft

lidt syltet ingefær (gari)

lidt wasabipaste

3 spsk sesamfrø

1 pakke ristet tangplade (nori)

Dip:

½ dl soja

1 tsk fint revet ingefær

1-2 tsk flydende honning eller agavesirup

2 spsk limesaft

 

Skyl risene og kog dem efter anvisningen på pakken. Jeg koger dog altid mine ris uden salt og med lidt mere vand end anvist, for at få dem lidt mere klistrede.

Rør de kogte ris med eddike og agavesirup og smag til med salt. Lad dem køle en smule.

Smut skrællen af rødbeden og skær den i stave.

Skær avovadoen i både og vend dem med lidt citronsaft.

Læg tang på en sushirulle-måtte og fordel ris på tangen, ca. 2/3 op. Drys med sesam på midten af risene, smør lidt wasabi på og læg en stribe rødbede og en stribe avocado på. Kom evt. lidt ingefær inden i rullen.

Rul makien stramt og skær den i 2 eller 8 stykker.

Rør soja, ingefær, honning og lime sammen og pak det hele i en eller to madpakker.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Opskriften er udviklet for ALT for damerne

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

boghvedeknas