artig choko-shake

Bean quesadillas

Jeg er totalt vild med quesadillas. Og denne simple version er helt glimrende til aftensmad i min bog!

Baby Miss Maggie spiser dem med bønner og det hele (uden chili) De store tager dem klassisk med ost! Og dog toppet med masser af salat og ballade. Jeg er fan af bønner. Morgen, middag og aften! Bønner rocks!

 

Opskriften her er til 3-4 personer.

 

Bønner

1 lille løg

2 fed hvidløg

olivenolie

1 spsk smør

250 g kogte pintobønner

1 dl kogende vand

1 spsk chipotle i adobe (eller anden chlisauce)

2 tsk knust spidskommen

salt

Salsa:

3 tomater

1 rødløg

1 grøn chili

1 håndfuld koriander

saft af 1 lime

salt

Quesadillas:

8 tortillas

200 g ost, gerne cheddar eller gryere

100 g babyspinat

2 hjertesalater, snittede

limebåde

evt. yoghurt og chilisauce

 

Bønner:

Hak løg og hvidløg fint. Sautér det i olivenolie og smør på en varm pande, uden at det tager farve. Kom bønnerne på og tilsæt vand. Kog lidt op. Blend eller mos og smag til med spidskommen og salt.

Salsa :

Hak tomater, løg, chili og koriander og vend dem sammen med lime og salt.

Quesadillas:

Fordel bønnemos, revet ost og spinat på 4 tortillas. Top med de sidste 4 og steg dem en ad gangen på en varm, tør pande. De skal have ca. 1-2 minutter på hver side.

Skær dem i trekanter og top med salat og salsa. Servér straks med limebåde og evt. yoghurt og chilisauce til.

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann 

1 kommentar

  • Spændende opskrift. Nu der stod et navn ud for foto, måtte jeg lede forgæves. Det er hoppet ud, men det lyder jo super, så det ser garanteret også mindst lige så godt ud.
    Tak for din inspiration her på bloggen. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

artig choko-shake