Grillet skaldyrssalat
Sponsoreret indlæg, lavet i samarbejde med Kosan Gas
Du kan købe rensede 10-armede blæksprutter hos de fleste fiskehandlere. Ellers er de ALTID at finde i fryseren hos asiatiske købmænd.
Skyl dem og dup dem tørre inden brug.
Vælg altid rejer der er fra bæredygtigt, økologisk opdræt ? eller vilde, hvis du ser dem.
OG sæt ungerne til at rense blæksprutter, hvis du finde dem urensede. I det mindste bare skelet og næb er vidunderlig underholdning! – på et tidspunkt spiser de også med !
Opskriften passer til 4 som forret.
400 g renset blækspruttetuber (10-armede)
200 g store, rå rejer
200 g store kammuslinger
lidt olie
salt
DRESSING
1 rød chili, eller efter temperament
saft af 3 lime (evt. mere lime)
½ spsk. sukker
¼ dl fiskesauce
DESUDEN
1 bundt forårsløg
1 stort bundt koriander (3-4 håndfulde)
Flæk blækspruttene og åben dem så de ligger med den indvendige side opad. Snit små terne i kødet, men skær ikke igennem. Del sprutterne i 5-6 stykker, alt efter størrelse.
Pil rejerne.
Fjern den lille muskel på siden af kammuslingerne.
Vend blæksprutter, rejer og kammuslinger med en anelse olie.
Grill dem på en utrolig varm grill. De skal have ½-1 ½ minut. Krydr med salt.
DRESSING
Flæk chilien og hak den fint Fjern evt. nogle af kernerne, hvis du ikke vil have salaten for stærk (dog ikke alle, den skal bide lidt). Rør limesaft med sukker til sukkeret er opløst. Kom chili og fiskesauce i og smag til.
SERVERING
Snit forårsløg fint og koriander groft.
Vend de varme, grillede skal-og bløddyr med dressingen. Smag til, evt. med mere limesaft, den må gerne være godt syrlig. Vend til sidst bunker af koriander og forårsløg i og servér straks.
TIP: Salaten kan spises som den er eller med godt brød. Jeg er vild med at spise den cheviche-style med majstortillas til. De er såååååå godt!
Opskrift: Louisa Lorang
Foto & styling: Ditte Ingemann
Lyder bare super lækkert, og alle opskrifter med koriander gemmes på listen over ‘must try’ 🙂