super nem islagkage

Super nem islagkage

Faktisk er den ikke en ægte islagkage, men en parfait. Men når det er sagt, så vil jeg alligevel kalde den for en super nem islagkage! For den føles ikke som en krystalliseret parfait, men bestemt som en is!

Opskriften er til 6-8 personer

 

Det skal du bruge:

300 g hindbær

1 ½ dl sukker

1 spsk. citronsaft

3 æggeblommer

1 ½ dl sukker

korn af 1 fed stang vanilje

½ liter piskefløde

VALNØDDER

50 g valnødder

1 spsk. smør

2 spsk. ahornsirup

1 nip salt

CHOKOLADESAUCE

50 g mørk chokolade

½ dl espresso

1 dl piskefløde

 

Sådan gør du:

PARFAIT

Kog hindbær, sukker og citronsaft op, til sukkeret er smeltet, ca. 4-5 minutter. Sæt bærrene koldt indtil brug.

Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn, til det er lyst og luftigt.

Pisk fløden til skum.

Vend æggemasse og flødeskum forsigtigt sammen. Vend hindbærmarmeladen i og fyld massen i en springform. Dæk den til og sæt den i fryseren natten over.

VALNØDDER

Rist valnødderne kort på en tør, varm pande. Ca. ½ -1 minut. Kom smør, sirup og salt ved og lad dem riste i yderligere 1-2 minutter. Tag dem af panden og lad dem køle helt af. Hak dem groft.

CHOKOLADESAUCE

Kom chokolade og kaffe i en kasserolle og lad chokoladen smelte. Pisk fløde i og lad saucen akkurat komme op og koge.

Servér parfaiten med chokoladesauce, bær og ristede valnødder

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Stine Christiansen

 

Skriv et svar