Raspberry cheesecake bowl

Øllebrød til morgenmad?!?!

øllebrød

Da Ester var lille var øllebrød det bedste hun vidste! Og hun kan stadig (selvom hun er 12 lige om lidt) bede mig om at lave øllebrød – helst til morgenmad

Jeg har det ligesådan. Jeg synes at øllebrød smager super godt!

Her er det en luksus version, der er skøn som morgenmad de luxe eller som dessert.

Du kan også toppe med f.eks. blommer, hvis det er det du har, men top endelig med noget der er friskt og let syrligt, det giver et godt modspil til den fade grød og den fede fløde. It´s all love!

 

Husk at du altid kan læse med i mit gratis online magasin; Lorang&Co

 

PS: resten af vores familie HADER øllebrød! SUK!

 

Det skal du bruge til 4 portioner: 

400 g rugbrød uden kerner og uden skorper

3 dl vand

4 dl hvidtøl

2 spsk brun farin eller muscovadosukker

½ tsk salt

Topping:

200 g kirsebær, udstenede

2 spsk mørk saft; kirsebær, solbær eller lign

1 spsk sukker

125 g brombær

Fløde

Hakket chokolade

 

Sådan gør du: 

Smuldr rugbrødet og kom det i en gryde med vand og øl. Lad den koge i 10-15 minutter.

Kom sukker og salt i og kog i yderligere 4-5 minutter. Smag til.

Tilsæt evt. mere vand, hvid den er meget tyk.

Blend øllebrøden hvis du vil, eller lad være. Det er en smagssag.

Kom kirsebær, saft og sukker i en gryde. Kog det op i 1-2 minutter. Sluk og vend brombær i.

Anret varm øllebrød i dybe tallerkener. Top med fløde, bær og chokolade og servér straks.

 

Opskrift & Styling: Louisa Lorang /LorangMini

Foto: Chris Tonnesen

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Raspberry cheesecake bowl