snyde pizza

Okay ? det er måske snyd, men det er klart bedre end at hente take-away. Så get over it! Det er sådan hverdagen er ??Og det fedeste er, at det er nemt for alle aldre selv at fylde på pizzaerne ? og det tager seriøst 15 minutter at lave aftensmad.
Og så kan du sende dine unger i køkkenet, for at lave denne pizza – helt selv! Alt efter hvor køkkenvante de er, kan de selv klare det fra ca. 5 år. Måske skal du hjælpe med at tage den ud og ind af ovnen, men ellers er de klart godt kørende!
Beregn 1-2 tortilla-pizzaer per person ? og servér gerne sprøde grøntsager til eller spis dem, mens pizzaerne bager.
Prøv også fladbrød som bund ? eller flæk en foccacia og lav en ?deep pan?-pizza.
INSPIRATION TIL FYLD
6-8 små tortillaer
olivenolie
hakket hvidløg
salt
1 bagekartoffel i ultra tynde skiver
hakket rosmarin
gedeost/mozzarella
rucola
tomatsauce, hjemmelavet eller fra glas
skinke
frisk ananas
tørret oregano
gode pølser
TILBEHØR
gnave grønt og/eller en stor salat
Læg tortillaerne på bagepapir, og top dem med det, du/I kan li?. Jeg penlser min med olivenolie, hvidløg og salt, og topper med kartoffel, rosmarin, gedeost, og når den er bagt, frisk rucola.
Min datter vil have tomatsauce, skinke, ananas, tørret oregano og mozzarella (altså en hawaii!). Andre skønne kombinationer er: champignon, timian, mascarpone og parmesan ? friske tomater, basilikum, gedeost og oliven eller helt enkelt bare tomatsauce, parmaskinke og blåost Men top med din favorit.
Bag pizzaerne ved 220° i ca. 6-10 minutter.
Sørg for masser af grønt tilbehør: cherrytomater, gulerødder, peberfrugt, salat, agurk, ærter, broccoli, hvidkål, bladselleri eller hvad det er i køleskabet eller i nærmeste supermarked.
Opskrift & styling: Louisa Lorang fra bogen SPISETID
Foto: Stine Christiansen, skovdal.dk
Ingen kommentarer endnu