ketchup
Jeg må indrømme, at det ikke er hverdag at jeg laver min egen ketchup. Men det er fraktisk ret nemt – og mine unger synes det er skægt, at gennemskue hvad der er i noget SÅ brugbart!
Og hey, du kan også bare overlade køkkenet til ungerne!
Opskriften giver 1 lille flaske
1 lille løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
2-3 spsk. olivenolie
3 modne tomater, i tern
3 dl mosede tomater
1- 1 ½ dl brun farin eller muscovadosukker
1 dl eddike, gerne æbleeddike
salt
Sautér løg og hvidløg i olivenolie. De skal ikke tage farve. Kom tomater ved og sautér let, ca. 1 minut. Kom mosede tomater, farin og eddike ved og lad ketchuppen simre i 10 minutter. blend ketchuppen. Smag den til og køl den ned. Fyld den på en skoldet flaske. Den holder sig i 1-2 uger i køleskab.
Opskriften er fra min bog GRILLBAR, der i øvrigt netop nu, udkommer på tysk!
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ingen kommentarer endnu