Brune

ketchup

Jeg må indrømme, at det ikke er hverdag at jeg laver min egen ketchup. Men det er fraktisk ret nemt – og mine unger synes det er skægt, at gennemskue hvad der er i noget SÅ brugbart!

Og hey, du kan også bare overlade køkkenet til ungerne!

 

Opskriften  giver 1 lille flaske

 

1 lille løg, hakket

1 fed hvidløg, hakket

2-3 spsk. olivenolie

3 modne tomater, i tern

3 dl mosede tomater

1- 1 ½ dl brun farin eller muscovadosukker

1 dl eddike, gerne æbleeddike

salt

 

Sautér løg og hvidløg i olivenolie. De skal ikke tage farve. Kom tomater ved og sautér let, ca. 1 minut. Kom mosede tomater, farin og eddike ved og lad ketchuppen simre i 10 minutter. blend ketchuppen. Smag den til og køl den ned. Fyld den på en skoldet flaske. Den holder sig i 1-2 uger i køleskab.

 

Opskriften er fra min bog GRILLBAR, der i øvrigt netop nu, udkommer på tysk!

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brune