butter chicken

Issy på 5 år ELSKER butter chicken.
Normalt vil han helst have den på en restaurant eller som take-away. Helt klart fordi, at der får han mere butter!
Men han kan også sagtens lokkes både til at lave og spise denne version sammen med mig.
Opskriften er til 2 voksne og 1-2 børn.
3 kyllingebryster
olivenolie
3 løg
2 spsk. ghee (eller 2 spsk. smør)
1 knold ingefær på størrelse med en tyk tommelfinger
2 fed hvidløg
50 g frisk kokos
2 tsk. revet, frisk gurkemeje eller 1 tsk. stødt gurkemeje
¼ -½ tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. knust spidskommen
3-4 kardemommekapsler, knuste
2 tsk. garam masala
3 dl mosede tomater
2 dl kokosmælk
1-2 dl vand
TILBEHØR
koriander
chutney
naan eller ris
Skær kyllingen i tern og brun den i ghee i en stor, varm gryde. Skær løgene i tynde både og sautér løgene sammen med kylling, til de er bløde, men uden at de tager farve.
Skær skrællen af ingefærren og pil hvidløgene. Hak begge dele. Riv kokosen groft på et rivejern. Tilsæt ingefær, hvidløg, kokos, gurkemeje, cayenne, koriander, spidskommen, kardemomme og garam masala og lad det varme kort op, til det dufter.
Tilsæt derefter mosede tomater og kokosmælk og lad retten simre under omrøring i ca. 10-15 minutter, eller til kyllingen er gennemtilberedt. Lad den simre længere hvis du har god tid. Tilsæt vand efter behov undervejs. Smag til med salt.
Servér kyllingen toppet med koriander og med chutney og naan eller ris til.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Hej.
Først hjertelig tillykke med det lille nye familiemedlem, jeg håber I alle har det godt 🙂 🙂
Jeg vil gerne servere butterchicken til min datters fødselsdag. Jeg er blot lidt i tvivl om tilbehøret. Jeg vil servere både alm.ris og søde ris, og naturligvis naan brød. Men kunne tænke mig 2-3 forskellige slags tilbehør derudover – men hvilken???
Mange hilsner
Dorthe 🙂