glasskål fra Holmegaard

bagte æbler med vaniljeyoghurt

Faktisk er denne dessert godkendt til weekend-morgenmad i vores hjem. Bare ungerne selv giver en hånd med!

Vaniljeyoghurten er helt skøn, også bare med lidt frisk frugt på.

Erstat vaniljeyoghurten med vaniljeis, hvis du har lyst.

 

Opskriften er til 4

 

 

4 syrlige æbler

6 spsk. agave

2 tsk. blødt smør

3 tsk. stødt kanel

1 nip salt

YOGHURT

200 g tyk yoghurt (2% eller 10%)

2-3 spsk. agave

korn af ½ stang vanilje

TOPPING

lidt hakkede pistacier eller mandler

 

Skræl æblerne. (læg dem i koldt vand undervejs, så de ikke bliver brune.) Skær æblerne i tynde skiver.

Rør agave, smør og kanel. Dryp forsigtigt æbleskiverne med blandingen.

Saml æblerne igen, uden at det overhovedet behøver at være helt den rigtige rækkefølge.

Sæt dem i 4 små ovnfaste skåle og bag dem ved 200 grader i 20-30 minutter, eller til de er let møre og skønne.

Rør yoghurt med agave og vanilje, top de varme æbler med vaniljeyoghurt og pynt med lidt ristede nødder.

Servér straks.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

glasskål fra Holmegaard