bagte æbler med vaniljeyoghurt

Faktisk er denne dessert godkendt til weekend-morgenmad i vores hjem. Bare ungerne selv giver en hånd med!
Vaniljeyoghurten er helt skøn, også bare med lidt frisk frugt på.
Erstat vaniljeyoghurten med vaniljeis, hvis du har lyst.
Opskriften er til 4
4 syrlige æbler
6 spsk. agave
2 tsk. blødt smør
3 tsk. stødt kanel
1 nip salt
YOGHURT
200 g tyk yoghurt (2% eller 10%)
2-3 spsk. agave
korn af ½ stang vanilje
TOPPING
lidt hakkede pistacier eller mandler
Skræl æblerne. (læg dem i koldt vand undervejs, så de ikke bliver brune.) Skær æblerne i tynde skiver.
Rør agave, smør og kanel. Dryp forsigtigt æbleskiverne med blandingen.
Saml æblerne igen, uden at det overhovedet behøver at være helt den rigtige rækkefølge.
Sæt dem i 4 små ovnfaste skåle og bag dem ved 200 grader i 20-30 minutter, eller til de er let møre og skønne.
Rør yoghurt med agave og vanilje, top de varme æbler med vaniljeyoghurt og pynt med lidt ristede nødder.
Servér straks.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ingen kommentarer endnu