vanilje skyr med sprød boghvede

Jeg elsker søde sager. Og især når jeg er gravid. Så jeg forsøger hele tiden at finde løsninger, der kan holde mig fra både slikskål og kiosk (det virker af og til).
Denne søde, sunde skyr er toppet med knasende boghvede – og det funker! Ungerne er også glade og kan selv lave opskriften (med et voksent øje på komfuret).
Boghveden kan laves i god tid, gerne en stor portion og bruges i mindst 1 uge. Den er også god på yoghurt naturel.
Opbevar resten af den sprøde boghvede i en en kagedåse eller lignende i op til en uge.
OG Fortvivl ikke hvis du ikke har kakaonips, du kan sagtens undlade dem. Eller du kan bruge en smule, virkelig god, hakket, mørk chokolade i stedet.
Opskriften er til 2-3 personer som morgenmad eller dessert
BOGHVEDE
3 dl boghvede
2 spsk. olivenolie
5 spsk. honning
1 nip salt
4 spsk. kakaonips
SKYR
1 moden banan
1 tsk. vaniljepulver
300 g skyr
FRUGT
hvad du har og meget af det
Rist boghveden i lidt olivenolie på en varm pande. Den skal riste i ca. 5 minutter, eller til den er ved at være sprød. Kom honning ved og rist videre i ca. 1 minut, rør hele tiden, så det ikke brænder på. Krydr med et nip salt. Hæld boghveden på et stykke bagepapir og lad den køle helt. Vend den med kakaonips.
Blend banan og vanilje i en foodprocessor. Kom skyr i og blend kort. Pas på du ikke blender for længe, så ødelægger du den gode konsistens på skyren.
Skær frugten i mundrette stykker og anret frugt med skyr og sprød boghvede.
Servér straks.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Hjertelig tillykke med den kommende mini. Det bliver da dejligt for hele familien.
Kh.
Anne-Marie