rødbede falafler

Her er de røde falafler serveret i kålblade. Men fladbrød eller pitabrød er også skønne som tilbehør.
Falaflerne er saftige og lækre og især denne røde version tiltrækker mine unger helt vildt! Men ligger du ikke lige inde med rødbede, kan revet squash, let dampet broccoli eller noget helt 3. også bruges
Husk det er vigtigt, at kikærterne ikke er kogte, men kun udblødte. Ellers holder massen ikke sammen. Der er altså ingen nemme løsninger, når du vil have falafler. Til gengæld er det noget af det bedste at lave dem selv.
Opskriften er til 4 personer.
300 g kikærter (udblødte natten over)
2 fed hvidløg
1 lille løg
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. garam masala
2 tsk. salt
1-2 spsk. citronsaft
200 g rødbeder, revet
TILBEHØR
flotte kålblade, gerne spidskål
yoghurt
jomfru i det grønne
plukket mynte
chilisauce
citronbåde
Dræn vandet fra kikærterne og blend kikærter, hvidløg, løg, spidskommen, salt og citronsaft i en foodprocessor. Blend rødbede med lige til sidst, så massen forbliver lidt rustik.
Form massen til 20-25 små falafler, ved at presse dejen sammen i hånden ? brug gerne en isske, hvis du vil have dem runde.
Steg falaflerne i rigeligt olie, i en stor varm pande eller wok ved middel varme til de er gyldne og møre ? de skal have 4-5 minutter hver.
Servér de varme falafler i sprøde kålblade med yoghurt, jomfru i det grønne, mynte og chilisauce og med citronbåde til.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find flere af mine opskrifter på louisalorang.dk & altfordamerne.dk
Ingen kommentarer endnu