rødbedejuice for kids!

rødbede falafler

Her er de røde falafler serveret i kålblade. Men fladbrød eller pitabrød er også skønne som tilbehør.

Falaflerne er saftige og lækre og især denne røde version tiltrækker mine unger helt vildt! Men ligger du ikke lige inde med rødbede, kan revet squash, let dampet broccoli eller noget helt 3.  også bruges

Husk det er vigtigt, at kikærterne ikke er kogte, men kun udblødte. Ellers holder massen ikke sammen. Der er altså ingen nemme løsninger, når du vil have falafler. Til gengæld er det noget af det bedste at lave dem selv.

 

Opskriften er til 4 personer.

 

300 g kikærter (udblødte natten over)

2 fed hvidløg

1 lille løg

2 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. garam masala

2 tsk. salt

1-2 spsk. citronsaft

200 g rødbeder, revet

TILBEHØR

flotte kålblade, gerne spidskål

yoghurt

jomfru i det grønne

plukket mynte

chilisauce

citronbåde

 

Dræn vandet fra kikærterne og blend kikærter, hvidløg, løg, spidskommen, salt og citronsaft i en foodprocessor. Blend rødbede med lige til sidst, så massen forbliver lidt rustik.

Form massen til 20-25 små falafler, ved at presse dejen sammen i hånden ? brug gerne en isske, hvis du vil have dem runde.

Steg falaflerne i rigeligt olie, i en stor varm pande eller wok ved middel varme til de er gyldne og møre ? de skal have 4-5 minutter hver.

Servér de varme falafler i sprøde kålblade med yoghurt, jomfru i det grønne, mynte og chilisauce og med citronbåde til.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Find flere af mine opskrifter på louisalorang.dk  & altfordamerne.dk

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

rødbedejuice for kids!