græskarbrød

chokolademuffins med sorte bønner

De her kager revolutionerede min forestilling om kager, da jeg lavede dem første gang for 5-6 år siden. At man simpelthen kan bage med bønner og uden mel er jo fantastisk (altså KUN fordi det også smager godt!).

Første gang jeg lavede dem til min familie, sagde jeg intet om, at de var fulde af bønner. INGEN opdagede noget! Alle elskede dem.

Siden er de testede i forskellige versioner på et utal af folk. Og ingen har gættet, hvad kagerne  indeholder!

Som et ekstra plus, holder kagerne sig fugtige og lækre i dagevis!

 

Opskriften giver 12 styk

 

200 g kogte sorte bønner

100 g blødt smør

175-200 g rørsukker

100 g smeltet, mørk chokolade

korn af ½ stang vanilje

1 nip salt

½ dl kakao

1 tsk. bagepulver

½ tsk. natron

5 æg, små

Blend bønnerne i en foodprocessor, kom smør og sukker i foodprocessoren og blend til massen er glat og samlet. Kom smeltet chokolade i og blend igen. Kom vanilje, salt, kakao, bagepulver og natron i. Blend æggene i et ad gangen. Fyld kagemassen i 12-14 muffinforme og bag dem ved 185 grader i 20-30 minutter, eller til de er gennembagte. Servér dem ved stuetemperatur.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

 

Husk at jeg hver uge laver opskrifter til ALT FOR DAMERNE, samt at du også kan følge mig på min anden blog LOUISALORANG.DK

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

græskarbrød