bananbrød

Dette brød er nok nærmere en kage.
Spis den samme dag den er bagt, med et tykt lag chokolade på.
Opskriften giver 1 brød
150 g bløde dadler
50 g mandler
50 g blødt smør
2 modne bananer
½ dl rapsolie
½ dl agave
½ tyk stang vanilje, kornene
3 æg
150 g fuldkornsmel
50 g hvedemel
100 g mandelmel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2-4 spsk. limesaft
DESUDEN
100 g mørk chokolade
20 g smør
lidt hakkede valnødder
Blend dadler, mandler, smør, bananer, olie og agave sammen med kornene af ½ stang vanilje. Tilsæt æg og pisk kort. Vend fuldkornsmel, hvedemel, bagepulver og salt sammen og rør blandingen i æggemassen. Kom lidt lime i og fyld massen i en sandkageform.
Bag den ved 175 grader i 50-60 minutter.
Tag kagen ud af formen og lad den køle af på en rist.
Smelt chokolade og smør og fordel det på kagen. Top med hakkede valnødder.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find flere af mine opskrifter i ALT FOR DAMERNE & på LOUISALORANG.DK
Ingen kommentarer endnu