lakridsmarcipan

påskeæg med lakrids og karamel

Disse påskeæg er oprindeligt lavet til Pigs in a pie. Men jeg har fået lov til at bringe både opskrift og foto! Så lækre!!!

Også en super gave idé ? hvis du er en af dem der skylder påskeæg, måske?

 

Opskriften giver 8 æg

 

100 g dulce de letche

2-3 tsk. lakridspulver

400 g marcipan

200 g mørk chokolade

 

Rør dulche de letche sammen med lakrids (smag til). Bland massen med marcipanen. (det bliver dejligt snasket!). Sæt marcipanmassen kold og form 8-10 æg.

Smelt chokoladen over vandbad.

Overtræk påskeæggene med den mørke chokolade, sæt dem på bagepapir og lad chokoladen størkne.

Servér ved stuetemperatur eller kølige.

 

TIP: Dulce de letche er kogt kondenseret mælk. Du kan købe det færdigt på glas, eller lave det selv, ved at prikke 2 huller i låget på en dåse kondenseret mælk og koge den i vand i 4-5 timer. Fyld hele tiden vand på, lad den køle og nyd!

Opskrift & foto: Pigs in a pie

 

2 kommentarer

 • Det er ikke nødvendigt at prikke huller i låget, når man koger Dulche de leche. Jeg lader dem kun simre 3 timer, helt dækket med vand og låg på. Derefter trække en time i vandet, m.m. man vil have mørk karamel, for så skal de bare stå til de er helt afkølet. Så koger jeg flere dåser ad gangen, for de kan holde længe uåbnet. Hvis der er krystalliseringer af sukkeret kan de varmes op igen, men jeg har først oplevet det mange måneder efter (en glemt dåse)

  Kh.
  Anne-Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det er helt rigtigt. Jeg anbefaler det bare aldrig, fordi jeg selv er typen, der glemmer at tjekke at der er vand. og jeg er bange for at dåsen ryger op i loftet (eller at andres gør det ) 🙂
   Men jep, det fungerer også.
   Kh L

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

lakridsmarcipan