chokolade cupcakes

Denne opskrift er nem at lave. Du kan lave den med dine børn, eller de kan forsøge selv.
Undlad at komme rosenvand i glasuren, hvis I synes at det bliver for parfumeret.
Opskriften giver ca. 16 cupcakes.
CUPCAKE
100 g blødt smør
185 g sukker
100 g mørk chokolade, smeltet
2 æg (M)
225 g mel
½ dl kakao
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
200 g cremefraiche 38%
150 g mælkechokolade
16 papirsforme
GLASUR
100 g flødeost
1 spsk. citronsaft
evt. 1 spsk. rosenvand
1 spsk. vaniljesukker
450-500 g flormelis
evt. lidt lyserød farve
PYNT
dansepiger,sukkerblomster, kandiserede rosenblade, bær, glimmer eller hvad hjertet begærer.
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Pisk den smeltede chokolade i og kom æggene i et af gangen mens du fortsat pisker. Bland mel, kakao, bagepulver og natron og sigt det i dejen. Tilsæt salt og vend derefter cremefraichen i til dejen er godt blandet.
Fordel dejen i 16 muffinforme foret med papirforme. De skal kun fyldes ½ op. bræk mælkechokoladen i mindre stykker og stik dem ned i kagerne, så de ikke stikker op.
Bag kagerne ved 170 grader, varmluft (175-180 i alm. ovn) i 20-25 minutter, eller til de er gennembagte. Lad dem køle helt af inden du giver dem glasur.
Pisk flødeost, citronsaft og vaniljesukker og tilsæt flormelis lidt af gangen, mens du fortsat pisker. Tilsæt evt. lidt frugt farve.
Kom glasuren i en sprøjtepose og sprøjt den på kagerne, eller smør glasuren på med en palet.
Pynt med blomster, bær eller masser af sukkerpynt! Jeg har valgt små ballerinaer og kandiserede rosenblade.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Prøv også chokoladecupcakes med pebermynte
[…] Og klart nok kunne min lyserøde suckersjæl da så absolut ikke stå for de her eventyrlige ballerina-kop-kager med rosenvand – så lånte billedet med opskrift her […]