knækbrød

Det er fedt at lave sine egne knækbrød.
Mine unger er klart ikke til kommen, men jomfru i det grønne (nigella) gider de godt. Jeg er KLART til kommen!
Opskriften giver ca. 32 knækbrød.
25 g gær
½ liter vand, lunet
1 tsk. havsalt
1 spsk. jomfru i det grønne
2 spsk. hørfrø
250 g rugmel
ca. 300 g groft speltmel
DESUDEN
groft speltmel til udrulning
2 æg, pisket med en smule
vand
havsalt
jomfru i det grønne eller kommen
Opløs gæren i lunet vand (37°). Kom salt, jomfru i det grønne og hørfrø i. Rør rugmel og speltmel i. Rør dejen grundigt. Læg et viskestykke over den, og lad den hæve et lunt sted i 30 minutter. Drys et bord med speltmel. Del dejen i 32 stykker. Rul dejen tyndt ud, og læg dem på bagepapir. Tryk evt. et hul ud i midten af hvert knækbrød med en lille udstikker eller et snapseglas. Pensl knækbrødene med pisket æg, og drys en smule salt og jomfru i det grønne eller kommen på hvert. Bag dem ved 230° i 10-15 minutter, eller til de er sprøde. Lad dem køle helt af på rist.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find flere af mine opskrifter på louisalorang.dk
Ingen kommentarer endnu