chokolade & jordbærtærte

hindbær cheesecake

Denne kage er ikke en “ægte” cheesecake. Med andre ord; den er ikke bagt, emn er mere en fromage på en sprød bund.

MEN det bliver den bestemt ikke dårligere af! Den er lidt langsommelig, men nem at lave, så tag ungerne med (du kan alligevel ikke spise den hele alene).

Opskriften er til 8 personer (mindst) og bemærk at den skal laves dagen i forvejen.

 

HINDBÆRPURÈ
2 tsk saft af ½ citron
350 g hindbær (evt. fra frost, optøede)
50 g flormelis

BUND
75 g smør
150 g Digestive-kiks
en springform (Ø 22 cm)

CREME
5 blade husblas
1 citron, usprøjtet
300 g flødeost naturel
150 g sukker
1½ dl piskefløde
200 g cremefraiche 38 %
2 æggehvider

PYNT
Friske hindbær

Pres saften af citronen. Blend hindbær med citronsaft og flormelis til en fin puré i en blender eller foodprocessor. Si pureen, og sæt den i køleskabet.

Beklæd springformens bund og sider med bagepapir. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Knus kiksene fint, og bland dem grundigt med smørret. Pres kiksemassen sammen i bunden af springformen i et jævnt lag. Sæt formen i køleskabet.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Riv skallen af citronen fint, og pres saften af den. Lun citronsaften i en kasserolle. Klem vandet af husblassen, og smelt den i citronsaften. Pisk citronskal sammen med flødeost og sukker, brug en elpisker. Pisk fløde og cremefraiche i. Si citronsaften med den smeltede husblas i, og pisk massen glat. Pisk æggehviderne stive med elpiskeren, og vend dem forsigtigt i flødeostecremen. Tag 2-3 spsk af hindbærpureen, og gem dem. Vend forsigtigt resten af hindbærpureen i flødeostecremen ? bland det ikke helt sammen, men lad cremen være marmoreret.

Fordel cremen oven på kiksebunden, hæld den sidste smule hindbærpuré over, og tegn i den med en tandstikker, så den bliver flot marmoreret på toppen. Dæk forsigtigt din cheesecake med køkkenfilm, og sæt den på køl til næste dag. Pynt kagen med friske hindbær lige inden servering.

 

Prøv en mere klassisk cheesecake?

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

chokolade & jordbærtærte