rustik tomatsuppe

Denne tomatsuppe er super nem at lave og spækket med grøntsager.
Du kan serverer den som den er med fed mozzarela og måek brød til. Eller komme lidt kogt fuldkornspasta i.
Vælg en ordentlig mozzarella, gerne en af bøffelmælk. De skønne mozzarella, der smelter i den kraftige supper, er næsten ikke til at stå for!
Opskriften her er til 2-3 personer
400 g store, modne tomater
1 rød peberfrugt
5 fed hvidløg
1 løg
1/2 – 1 rød chili (efter smag)
olivenolie
salt
500 g mosede tomater
2-3 dl god grøntsagsbouillon
salt og peber
TOPPING
1 bøffelmozzarella
lidt olivenolie
salt og peber
Tænd ovnen på 250 grader med grill.
Lav et kryds i bunden af tomaterne med en lille skarp kniv. Halvér løgene med behold skallen på.
Sæt tomaterne, med bunden i vejret, på bagepapir på en bageplade sammen med peberfrugt, hvidløg (i skal), løg og chili. Dryp det hele med en smule olivenolie og sæt det i den varme ovn, tæt på grillen. Vend grøntsagerne undervejs og grill dem i 10-15 minutter, til skindet krøller af tomaterne og det bliver sort på chili og peberfrugt.
Fjern forsigtigt skindet på chili og peberfrugt. Kassér kernerne. Pil skindet af tomater, løg og hvidløg og hak alle grøntsagerne groft.
Varm en gryde med lidt olivenolie i. Sautér grøntsagerne i olien i et par minutter. Kom mosede tomater på og spæd med bouillon.
Lad suppen boble i 10 minutters tid. Blend den hvis du vil, eller lad den være rustik. Smag til med salt og peber.
Servér suppen i store skåle toppet med mozzarella og dryppet med en smule olivenolie, salt og peber.
Giv evt. groft brød til, eller nyd den som den er.
TIP: Jeg er vild med Herbamara grøntsagsbouillon. Den er fri for tilsætningsstoffer og smager godt (=ikke af bouillon). Men pas på! Den salter en del.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find flere af mine opskrifter på louisalorang.dk og på altfordamerne.dk
Ingen kommentarer endnu