kikærtemuffins med rabarber

Her er ingen mel! Men der er smør og en anelse sukker. Det giver en kage, der smager af kage, men stadig er en del sundere end normalt. Jeg er vild med smagen af smørbagt! Og sukkeret på toppen giver et fint knas. Men kan undlades, hvis du ikke er til sukker!
Kagerne SKAL laves mindst dagen i forvejen. Så for de sat sig, som de skal.
Opskriften her giver 12-14 muffins – og er testet på børn.
200 g kogte kikærter
korn af ½ – 1 stang vanilje
100 g blødt smør
6 bløde dadler uden sten
1 moden banan
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
1 dl mandelmel
5 æg (s/m)
150 g rabarberstilke
100 g hakkede mandler
½ dl groft rørsukker, f.eks. fra Il fornario
Blend kikærter med vanilje, smør, dadler (uden sten), banan, bagepulver, salt og mandelmel. Brug en foodprocessor eller lign. Blend æg i et af gangen. Vend mandler i massen.
Skær rabarberne i ca. 1cm skiver og vend dem i massen.
Fordel massen i ?. Papirsforme og top med lidt rå sukker. Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Lad dem køle helt af og sætte sig til dagen efter.
Holdbarhed mindst 2-3 dage!
TIP: det kan godt lade sig gøre, at lave kagerne med kikærter fra dåse.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Flere opskrifter på louisalorang.dk & altfordamerne.dk
Ingen kommentarer endnu