choko-drømmekage

Opskriften her er fra min kogebog SPISETID, der indeholder en bunke opskrifter på mad, som forhåbentlig gør både børn og voksne glade.
Den ristede kokos i kagen, giver en skøn smag og en dejlig tekstur. Og så er alt med choko foran, jo altid skønt!
Nok til 6-8 personer
100 g kokos
200 g sukker
200 g smør
200 g mørk chokolade
1-2 spsk. mel
6 æg
smør og bagepapir til formen
ENDVIDERE
125 g smør
100 g kokosmel
175 g brun farin eller muscovadosukker
2 spsk. kakao
Rist kokosen let på en pande, til de er lysebrun og du kan dufte den. Lad den køle af.
Smelt sukker, smør og chokolade i over vandbad.
Pisk mel i chokolademassen og derefter æggen et ad gangen. Rør til sidst ristet kokos i.
Smør en form (22 ? 24 cm) med smør og for den med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag den i ca. 40-50 minutter ved 175 grader, eller til den er færdigbagt. Eller bag den i små forme i ca. 20 minutter, tjek med strikkepind. Lad den køle en smule.
Kom smør, kokosmel og farin i en gryde og lad smør og sukker smelte. Kom kakao i og hæld massen på din chokoladekage. Bag den ved 220 grader i yderligere 5-10 minutter.
Servér kagen lun eller kold.
TIP: Kagen kan opbevares i køleskab i flere dage. Tag den ud et par timer inden servering.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto fra SPISETID: Stine Christensen /skovdal.dk
Ingen kommentarer endnu