figenpålæg

Denne opskrift er nem og hurtig at lave og det er oplagt at lade ungerne selv lave den, eller lade dem være med.
Den er også nem at bruge, da dette figenpålæg bare skal smørres på brødet og ikke skæres som figenpålæg normalt skal.
Brug den i madpakken, på morgenbordet eller som mellemmåltid på et stykke knækbrød.
Den er fra min bog MADPAKKEBOGEN, der stadig kan fås i min lille shop.
Vælg de bløde, lækre figner til denne opskrift.
Opskriften giver 1 glas
300 g tørrede figner
1 tsk. fintrevet økologisk appelsinskal
1 spsk. kakao
1 nip salt
Klip stilkene af fignerne og blend figner, appelsinskal, kakao og et nip salt i en foodprocessor. Kom lidt saft fra appelsinen i, hvis dit figenpålæg skal være ekstra smørbart.
Brug figenpålæget på rugbrødsmadder eller på grovbrød.
TIP: Du kan selvfølgelig lave denne opskrift uden kakao og appelsinskal. Hvis du bruger meget tørre figner, kan du overhælde dem med kogende vand og lad dem trække 3-4 minutter inden brug.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto fra Madpakkebogen: Stine Chritiansen/skovdal.dk
Ingen kommentarer endnu