Fiskefingre med ærtemos

I øjeblikket kan du finde opskrifter til børnenes maddag på TV2´s hjemmeside.
Her er en af favoritterne!
Mine unger var meget skeptiske, da jeg bad dem vende vores fisk i knuste cornflakes. Men det virker! Det er dog virkelig vigtigt, at du vælger cornflakes der ikke er sødet! Tro mig ? vi har prøvet…..
De flotte papkrus kan du finde hos Pigs in a Pie
Børn kan fra helt små:
- Skrubbe kartofler (eller hjælpe med det)
- Blende ærter (vær evt. med)
- Piske æg
- Knuse cornflakes
- Vende fisk i mel, æg, cornflakes (det er dejligt fedtet!)
- Hjælpe med at skære grøntsager.
- Smage til.
Opskriften passer til 2 små og 2 store.
KARTOFLER
1- 1 ½ kg nye kartofler
salt
ÆRTEMOS
1 lille fed hvidløg
8 dl ærter fra frost (optøede)
3 spsk. yoghurt eller skyr
3-4 spsk. citronsaft
salt
evt. ærteskud
FISK
2 æg
2 dl mel
5 dl cornflakes (UDEN sukker!)
2 tsk. hvidløgssalt
1 tsk. tørret oregano
600 g torskefisk uden ben og
salt
DESUDEN
citronbåde
grøntsagsstænger
KARTOFLER
- Skrub kartoflerne og kom dem i en gryde med koldt vand der dækker.
- Tilsæt ca. 1 spsk. salt.
- Sæt låg på og kog kartoflerne i 10-15 minutter, alt efter hvor store de er.
- Tjek med en gaffel om de er næsten møre.
- Sluk og lad dem trække helt færdige under låg.
- Dræn vandet fra dem.
ÆRTEMOS
- Pil hvidløget og blend hvidløg, ærter og yoghurt i en foodprocessor eller med en stavblender, til en grov mos.
- Smag til med citronsaft og salt.
- Pynt evt. med ærteskud
FISK
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
- Slå æggene ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen med en gaffel.
- Kom mel i en anden dyb tallerken.
- Knus cornflakesene (det er nemmest at komme dem i en frysepose og knuse dem). Kom dem i en dyb tallerken og bland dem med hvidløgssalt og oregano.
- Skær fisken i aflange, tykke strimler. Drys den med lidt salt.
- Vend fisken i mel, så æg og til sidst cornflakes.
- Læg dem på en bageplade på bagepapir og bag dem i den varme ovn i ca. 10-15 minutter, til de er sprøde og gennembagte.
SERVERING
- Servér fiskefingrene med nye kartofler, ærtemos, citronbåde og de grøntsager du bedst kan lide.
TIP: Til denne opskrift kan du bruge en hvilken som helst fast, lys fisk.
Vælg gerne torsk, lange, lyssej eller kuller.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Maria Wanke Nørregaard / Kam & Co.
Ingen kommentarer endnu