figenpålæg

Fiskefingre med ærtemos

I øjeblikket kan du finde opskrifter til børnenes maddag på TV2´s hjemmeside.

Her er en af favoritterne!

 

Mine unger var meget skeptiske, da jeg bad dem vende vores fisk i knuste cornflakes. Men det virker! Det er dog virkelig vigtigt, at du vælger cornflakes der ikke er sødet! Tro mig ? vi har prøvet…..

De flotte papkrus kan du finde hos Pigs in a Pie

Børn kan fra helt små:

  • Skrubbe kartofler (eller hjælpe med det)
  • Blende ærter (vær evt. med)
  • Piske æg
  • Knuse cornflakes
  • Vende fisk i mel, æg, cornflakes (det er dejligt fedtet!)
  • Hjælpe med at skære grøntsager.
  • Smage til.

 

Opskriften passer til 2 små og 2 store.

 

KARTOFLER

1- 1 ½ kg nye kartofler

salt

ÆRTEMOS

1 lille fed hvidløg

8 dl ærter fra frost (optøede)

3 spsk. yoghurt eller skyr

3-4 spsk. citronsaft

salt

evt. ærteskud

FISK

2 æg

2 dl mel

5 dl cornflakes (UDEN sukker!)

2 tsk. hvidløgssalt

1 tsk. tørret oregano

600 g torskefisk uden ben og

salt

DESUDEN
citronbåde

grøntsagsstænger

 

KARTOFLER

  • Skrub kartoflerne og kom dem i en gryde med koldt vand der dækker.
  • Tilsæt ca. 1 spsk. salt.
  • Sæt låg på og kog kartoflerne i 10-15 minutter, alt efter hvor store de er.
  • Tjek med en gaffel om de er næsten møre.
  • Sluk og lad dem trække helt færdige under låg.
  • Dræn vandet fra dem.

ÆRTEMOS

  • Pil hvidløget og blend hvidløg, ærter og yoghurt i en foodprocessor eller med en stavblender, til en grov mos.
  • Smag til med citronsaft og salt.
  • Pynt evt. med ærteskud

FISK

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
  • Slå æggene ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen med en gaffel.
  • Kom mel i en anden dyb tallerken.
  • Knus cornflakesene (det er nemmest at komme dem i en frysepose og knuse dem). Kom dem i en dyb tallerken og bland dem med hvidløgssalt og oregano.
  • Skær fisken i aflange, tykke strimler. Drys den med lidt salt.
  • Vend fisken i mel, så æg og til sidst cornflakes.
  • Læg dem på en bageplade på bagepapir og bag dem i den varme ovn i ca. 10-15 minutter, til de er sprøde og gennembagte.

SERVERING

  • Servér fiskefingrene med nye kartofler, ærtemos, citronbåde og de grøntsager du bedst kan lide.

 

TIP: Til denne opskrift kan du bruge en hvilken som helst fast, lys fisk.

Vælg gerne torsk, lange, lyssej eller kuller.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Maria Wanke Nørregaard / Kam & Co.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

figenpålæg