fiskefrikadeller med rødbede råkost

I øjeblikket kan du finde en række af af mine opskrifter på mad, der egner sig til maddag. Både mad børnene selv kan lave, eller mad hvor de kan deltage aktivt!
Tjek TV2´s hjemmeside. Super nem hverdagsmad. Børnevenlig og bestemt også voksenvenlig.
Fiskefrikadeller er markant bedre når du laver dem selv. Har du ikke en foodprocessor til at hakke fisken i, kan du købe groft hakket fiskekød (uden noget i) hos fiskehandleren og røre resten i selv.
Her kan det i øvrigt være en fordel at lave ekstra mange! Så er der til madpakker og dem-man-kommer-til-at-hapse.
Opskriften er til 2 små og 2 store.
Børn kan fra helt små:
- Skrubbe kartofler.
- Skrælle rødder.
- Rive rødder.
- Presse citrus.
- Smage til.
KARTOFLER
1 ? 1 ½ kg kartofler
olivenolie
salt
FISKEFRIKADELLER
600 g lyssej, torsk eller anden lys fisk, uden skind og ben
lidt salt
1 lille løg
2 spsk. mel
3 spsk. fløde eller mælk
2 små æg
olie til stegning
RÅKOST
4 mellemstore rødbeder
3 gulerødder
2 æbler
1 lille knold ingefær
1 appelsin
1 citron
TILBEHØR
remoulade
citronbåde
KARTOFLER
- Skrub kartoflerne og skær dem i mundrette stykker.
- Steg dem i olivenolie på en varm pande. Rør ofte i dem.
- Lad dem stege møre og gyldne, ca. 15-20 minutter.
- Krydr dem med salt.
- FISKEFRIKADELLER
Blend fisk, salt, løg, mel og fløde i en foodprocessor til en grov eller fin fars. - Tilsæt æg og blend kort igen.
- Form farsen til fiskefrikadeller, det er nemmeste med to våde skeer, og steg dem i olie på en varm pande.
- Lad dem stege i i alt ca. 10 minutter, eller til de er gyldne og gennemstegte. (bræk en over og tjek!)
RÅKOST
- Skræl rødbeder og gulerødder.
- Riv rødbede, gulerødder og æble på den grove side af rivejernet. Eller lav jullienne med en julienneskræller.
- Skær skrællen af ingefæren og riv ingefæren fint. Vend ingefæren sammen med grøntsagerne og pres saften af 1 appelsin og 1 citron over.
- Smag til.
SERVERING
- Servér fiskefrikadeller med citronbåde, remo, kartofler og råkost.
TIP: Råkosten alene er super at begynde med, når man er ny i køkkenet. Den kan laves uden forældre! Og passer til alt fra madpakker, hakkebøffer, snack, forret, fiskefileter eller hvad du nu har lyst til!
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Maria Wanke Nørregaard
Ingen kommentarer endnu