pebernødder

I denne weekend er det første søndag i advent. Jeg går normalt ikke så højt op i det (eller i jul generelt), men sidst år var jeg så OND at tvinge min familie til at holde jul i Singapore, så i år har jeg lovet at give julen fuld skrue her hjemme.
Denne weekend byder altså på både pebernødder, kagehus, se-jule-træet-blive-tændt, lave adventskrans og hvad vi ellers kan magte!
Følg mere med i hvad weekenden bringer af juleri hos Pigs in a Pie.
Og lige præcis pebernødder er noget alle i min familie elsker. De er okay-nemme at lave. Oftest laver jeg dejen sammen med ungerne og lader dem trille pebernødderne. Så længe de har nogenlunde samme størrelse går det fint.
Opskriften giver maaaaange pebernødder!
250 g smør, stuetemperatur
250 g sukker
1 dl piskefløde
½ tsk. fintrevet muskatnød
1 tsk. stødt allehånde
1 tsk. stødt peber
1 1/2 tsk. stødt ingefær
2-3 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
500 g mel
Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker eller i en røremaskine. Pisk fløden i.
Bland alle krydderierne, bagepulver, natron og mel og pisk melblandingen i smørret. Brug til sidst hænderne og ælt massen til en blank, fugtig dej.
Tril dejen ud til fingertykke pølser og skær dem i ca. 1 cm. små stykker. Sæt dem på en bageplade og bag dem ved 200 grader i 6-8 minutter. Lad dem køle af på pladen.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Maria Wanke Nørregaard / Kam & Co
Ingen kommentarer endnu