lakridstrøfler

pebernødder

I denne weekend er det første søndag i advent. Jeg går normalt ikke så højt op i det  (eller i jul generelt), men sidst år var jeg så OND at tvinge min familie til at holde jul i Singapore, så i år har jeg lovet at give julen fuld skrue her hjemme.

Denne weekend byder altså på både pebernødder, kagehus, se-jule-træet-blive-tændt, lave adventskrans og hvad vi ellers kan magte!

 

Følg mere med i hvad weekenden bringer af juleri hos Pigs in a Pie.

Og lige præcis pebernødder er noget alle i min familie elsker. De er okay-nemme at lave. Oftest laver jeg dejen sammen med ungerne og lader dem trille pebernødderne. Så længe de har nogenlunde samme størrelse går det fint.

 

Opskriften giver maaaaange pebernødder!

 

250 g smør, stuetemperatur

250 g sukker

1 dl piskefløde

½ tsk. fintrevet muskatnød

1 tsk. stødt allehånde

1 tsk. stødt peber

1 1/2  tsk. stødt ingefær

2-3 tsk. kanel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

500 g mel

Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker eller i en røremaskine. Pisk fløden i.

Bland alle krydderierne, bagepulver, natron og mel og pisk melblandingen i smørret. Brug til sidst hænderne og ælt massen til en blank, fugtig dej.

Tril dejen ud til fingertykke pølser og skær dem i ca. 1 cm. små stykker. Sæt dem på en bageplade og bag dem ved 200 grader i 6-8 minutter. Lad dem køle af på pladen.

 

Opskrift: Louisa Lorang

Foto: Maria Wanke Nørregaard / Kam & Co

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

lakridstrøfler