Chokoladetærte med popcorn

Har du ikke små forme, kan du godt lave en stor tærte i stedet. Det salte og søde er fantastisk!
Brug dog helst en form med løs bund, medmindre du serverer i formen.
Bund:
200 g hvedemel
2 spsk sukker
1 nip salt
125 g koldt smør
2-3 spsk iskoldt vand
smør til formen
Fyld:
175 g mørk chokolade
2 ½ dl piskefløde
Topping:
karamelpopcorn
Bund:
Bland mel, sukker og salt sammen. Skær smørret i tern og smuldr mel og smør sammen udne at ælte for meget (en foodprocessor kan også gøre det). Saml dejen hurtigt med koldt vand og sæt den koldt i 20 minutter.
Rul dejen ud mellem to stykker madpapir. Stik 4 cirkler ud, der passer til dine tærteforme.
Sæt dejen koldt igen i ca. 20 minutter.
Smør de fire små forme. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Kom tærtedej i formene og prik dejen med en gaffel. Bag bundene i ca. 20 minutter, til de er let gyldne og gennembagte. Tag dem ud og lad dem køle helt.
Fyld:
Hak chokoladen fint. Lun fløden og rør den lidt af gangen i den hakkede chokolade. Rør til chokolademassen er glat.
Fyld chokoladen i de afkølede forme og sæt tærterne koldt.
Servering:
Top tærterne med popcorn og servér straks.
TIP: karamelpopcorn fås færdige i specialbutikker. Alternativt kan du toppe med popcorn og dulce de letche ? slet ikke en ringere erstatning! Eller se her, hvordan du selv laver karamelpopcorn. (opskriften er fra min bog SPISETID, der lige nu sælges til 1/2 pris i min shop)
Tekst & foto: Louisa Lorang
Ingen kommentarer endnu