Snurrer i julestemning

Jeg er nødt til at sige noget om mad!

Måske følger du mig på instagram?

Hvis du gør, så har du måske bemærket, at jeg har lagt et foto op af afhuggede andehoveder?

Well, det har jeg gjort før og jeg vil gøre det igen.

Hvert gang gløder min instagram – både med kommentarer om, hvor frygteligt det er med blod og drab, men også med tilkendegivelser om, at det er sejt, eller dejligt at se hvor maden kommer fra. Ægte mad til ægte mennesker. Håndavlet, håndslagtet og håndplukket!
Og det sidste er præcis min pointe. Billedet er ikke “stylede” (som en forslår i tråden), det er ikke til for at skræmme, eller glæde nogen. Det er et foto fra min og min families forberedelser til julen!

Dejlige ænder, der har levet det skønneste liv på den smukkeste gård, bliver slagtet, plukket, stegt og spist af glade mennesker, der har taget stilling til deres mad!
Det er ingen prædiken fra min side, men en simpel reminder om, at det er okay at tænke (om end bare en smule) over hvad vi spiser og hvorfra! For forbløffende mange frastødes af blodet og øksen, men ikke af produktet. (måske derfor ser du ALDRIG et af mine madfotos af færdige retter med kommentarer om at kød er ondt, eller at det er ulækkert eller dårlig stil)

Mine unger er med til slagtningen hvert år. De må selv bestemme om de hænger ud og ser på, eller om de laver noget andet.
I år plukkede min datter (næsten alene) den ene and. Hun er 9 år. Der er intet underligt ved det, for hende. Og jeg er stolt over, at hun respektere det produkt hun spiser og ikke mindst, stolt over at hun har styr på hvor maden kommer fra.

Og ja, jeg får mange kommentarer fra veganere. Nogle mere saglige end andre. Og jeg må sige at jeg har alt respekt for folk der lever vegansk. Jeg mener selv, at vi klart bør skære ned på vores kødforbrug – og diskussionen er slet ikke henvendt til dem. Men til dem der spiser lorte-produkter fra lorte-producenter dagligt, uden at stille spørgsmålstegn. MEN når det så er sagt, kan jeg ikke forstå, at det selv for en veganer eller vegetar, ikke er en fordel for os alle, at kødspiserne rent faktisk tager stilling til, hvad for noget kød de spiser!

Uanset er der åbenbart masser at tale om! For billederne står aldrig meget mere end et par minutter, før folk er nødt til at sige noget om mad! Men hold lige tonen fin, ik!

Well, det er mit julekort igen i år, og vil også være det næste år. Så unfollow, hvis du ikke vil være med. Vi vil uden problemer nyde vores andesteg og resten af menuen.

 

RIGTIG GLÆDELIG JUL!

 

/ Louisa

Foto uden styling og uden filter, redigering mm.

 

PS. Jeg er slet ikke fanatisk omkring NOGET SOM HELST! Jeg spiser gerne pinlig-alt-muligt. Men synes alligevel, at det er fedt nok at spise mest af det skønne, ægte og glade mad.

 

2 kommentarer

  • Godt brølt. Fuldkommen enig med dig, og sørgeligt, at nogle mennesker bare ikke ved hvordan man opfører sig nu om stunder. De kan fint leve med kyllinger når de ligger parteret i en bakke med et paplåg hvorpå der står ‘lørdagskylling’, men kan ikke forholde sig til at en kylling må “af med knoppen” før den kan parteres.
    Jeg er glad for du siger tingene ligeud, og ønsker dig og dine en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg håber at flere vil forholde sig til hvordan kylling har levet, inden den skal slagtes! Godt nytår, kh L

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snurrer i julestemning