gul - mens vi venter på sommer

Grød (der smager liiiidt som gulerodskage!)

Vi er totalt splittet i sprøgsmålet om grød eller ej, her i min lille familie.

Pt er vi 3 mod 2.

Vi nyder til gengæld både grød kold, varm, raw, snasket og sund!

Her er en af favoritterne!

Her er nok til 2-3 personer (alt efter sult og størrelse)

 

1 dl fint valsede havregryn

½ dl rug gryn

¼ dl chiafrø

¼ dl afskallede hampefrø

1 æble, revet

1 gulerod, revet

2 tsk stødt kardemomme

½ tsk stødt allehånde

2 tsk stødt kanel

½ dl rosiner

2 bløde dadler, hakkede

½ dl hakkede valnødder

1 nips salt

4-5 dl kogende vand

Topping:

tyk yoghurt

1 æble i tern

lidt hakkede valnødder

revet citronskal

ahornsirup

 

Grød:

Kom gryn, revet æble, revet gulerod, krydderier, rosiner, hakkede dadler, valnødder og salt i en gryde og hæld kogende vand over. Kog grøden under omrøring i 3-6 minutter. Spæd med vand efter behov. Smag til med krydderier ? måske skal den sparke lidt mere?

Servering:

Anret grøden og top den med yoghurt, æble, nødder, citronskal og sirup. Servér straks.

 

TIP: Grøden kan også sagtens spises uden topping. Den er fint sød af det tørret frugt og krydderierne. Chia og hamp kan undlades.

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Regi: Don´t spill, Housedoctor, Lyngby Porcelæn med flere

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

gul - mens vi venter på sommer