Samosa

Disse er skønne at lave med ungerne. De kan (næsten altid) lide dem og de er glade for at folde dem!
Jeg snyder og bruger filodej, der har den glimrende evne, også at blive sprød i ovnen. Så slipper jeg for friture. Men lidt smør, skal der altså til!
Opskriftne giver 6 styk
1 lille løg
2 fed hvidløg
250 g kogte kartofler
2 dl frost ærter, optøde
2-3 spsk smør
1 spsk olivenolie
2 tsk knust spidskommen
1 spsk karry
1 spsk garam masala
salt
4 plader filodej
50 g smeltet smør
Raita:
¼ agurk
1 lille håndfuld mynte
1 forårsløg
3 dl yoghurt
2 tsk knust spidskommen
1 tsk garam masala
1-2 spsk citronsaft
salt
Desuden:
citronbåde
chutney og pickles
blandet salat
Hak løg og hvidløg. Mos kartoflerne groft med en gaffel og rist kartofler, løg, hvidløg og ærter i smør og olie på en varm pande. Krydr dem med spidskommen, karry og garam masala og smag fyldet til med salt.
Del hver dejplade i 2 baner.
Pensl filodejen med smeltet smør. Fordel fyldet på dejen, nederst lidt til højre. Fold dejen om fyldet til trekanter. Pensl igen med smør og bag samosaerne i en 200 grader varm ovn, til de er gyldne og sprøde, ca. 15-20 minutter, hold øje.
Raita:
Skær agurken i mini tern, hak chili, forårsløg og mynte. Rør yoghurten med spidskommen, garam masala, citron og grønt. Smag til med salt.
Servér dem med raita, citronbåde og gerne pickled lemons eller limes.
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ingen kommentarer endnu