Grillet oksekødssalat
Sponsoreret indlæg, lavet i samarbejde med Kosan Gas
Spis salaten som en hovedret med ris eller godt flute til.
Eller spis den som den er, som en skøn, frisk forret.
Jeg dropper chili (og også koriander), hvis jeg skal lokke ældste tøsen, til at spise med.
Opskriften her er god som hovedret til 2-3 personer.
1 dl soja
½ dl vand
2 spsk. risvin
½ dl sukker
1 fed hvidløg, fint hakket
20 g ingefær, fint revet
1 spsk. fint hakket chili (grøn)
SALAT
400 g oksekød (gerne filet eller mørbrad) i super tynde skiver
lidt olie til stegning
4-6 spsk. teriyakisauce
1 spsk. sesamfrø
300 g små, modne tomater
1 agurk
1 rødløg
lidt limesaft
evt. lidt salt
1 grøn chili, i tynde skiver
groft plukket koriander
Kom soja, vand, risvin, sukker, hvidløg og ingefær i en kasserolle og kog det op. Lad det simre i 5 minutter og lad det køle af. Kom chili i.
Vend oksekødet med en smule olie og grill det på en knald varm grill, ganske kort på hver side. Vend det varme kød med marinade og sesamfrø.
Skær tomaterne i mundrette stykker. Snit løget i tynde både. Flæk agurken, skrab midten ud med en teske og skær dem i både.
Vend grøntsagerne med kød og marinade. Smag til med limesaft og evt. salt og servér straks med chili og koriander på toppen.
TIP: Marinaden er inspireret af en teriyakisauce. Skal det gå stærkt, kan du bruge en god, færdig teriyaki og smage den til med frisk chili.
.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto & styling: Ditte Ingemann
Lyder utroligt lækkert. Tak for inspirationen. God weekend. 🙂