Salat med parmaskinke og parmesan

Man går aldrig galt i byen, når man fylder sin salat med parmaskinke og parmesan. Det smager himmelsk og mætter og er ikke mindst perfekt sammen med de søde figner og den let bitre friséesalat.
Servér salaten som et hovedmåltid til 2 eller lav mindre serveringer og nyd den som forret.
Opskriften er til 2
Dressing:
½ tsk. tørret oregano
1 tsk. fint hakket basilikum
2 tsk. fint hakket bredbladet persille
1 tsk. flydende honning
2 tsk. citronjuice
½ dl god hvidvins- eller rødvinseddike
½ dl olivenolie
2 spsk. fint revet parmesan
¼ fed hvidløg, fint revet
salt og sort peber
Salat:
1 fennikel
1 friséesalat
100 g babyspinat
salt og peber
80 g parmaskinke, i tynde skiver
6 friske figner
masser af høvlet parmesan
Dressing:
Rør oregano, basilikum , persille, honning, citron og eddike sammen. Rør olivenolie i og smag til med parmesan, lidt fint revet hvidløg, salt og peber (eller ryst det sammen i et glas).
Salat:
Lav tynde strimler af fennikel, gerne på et mandolinjern. Kom dem gerne i isvand og sæt dem koldt indtil brug. Så bliver de helt sprøde og lækre. Dryp dem godt af inden brug.
Skær bundne og de yderste, mørkegrønne blade af friséen og kassér dem. Snit salaten groft og vend salat, spinat og fennikel med lidt af dressingen.
Krydr salaten med salt og peber.
Anret salaten med skinke, kvarte figner og et drys parmesan.
Servér evt. ekstra dressing og grøft brød til.
TIP: Dressingen kan holde sig i 1-2 dage i køleskab, og er også god på en helt simpel salat med tomat, agurk og det sædvanlige. Lav endelig ekstra!
Opskrift &_ styling: Louisa Lorang
Foto:Anders Schønnemann
Super lækkert som altid. Tak for inspirationen. 🙂