Spis ude med ungerne!

Nutellamælk

Det her smager sååå skønt. Og er totalt uden ballade. Den smager (næsten) af nutella, fordi den primært er lavet af dejlige hasselnødder.

Servér den iskold, nyd den i en shake (f.eks. blendet med banan og kakao) eller hæld den på dit morgenmadsprodukt, når det skal være ekstra luksus.

Ungerne kan endda selv lave den!

Opskriften giver lidt giver 1/2 liter mælk

 

150 g hasselnødder

koldt vand til iblødsætning

4-5 bløde dadler, uden sten

korn af ¼ stang vanilje (eller 1 tsk vaniljepulver)

7 dl koldt vand

et nip salt

 

Sæt nødderne i blød i køleskab natten over i koldt vand der dækker.

Skyl nødderne, dryp dem af og blend hasselnødder med dadler, vanilje og 7 dl iskoldt vand. Blend i 2 minutter eller mere, til mælken er glat og lækker.

Sigt mælken gennem et klæde eller en etamine og servér iskold.

 

TIP: Pulpen kan bruges i bagning, eller måske i tykke pandekager

 

Opskrift & styling: Louisa Lorang

Foto: Anders Schønnemann

Find mine opskrifter hver uge i ALT for Damerne

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spis ude med ungerne!