Nutellamælk

Det her smager sååå skønt. Og er totalt uden ballade. Den smager (næsten) af nutella, fordi den primært er lavet af dejlige hasselnødder.
Servér den iskold, nyd den i en shake (f.eks. blendet med banan og kakao) eller hæld den på dit morgenmadsprodukt, når det skal være ekstra luksus.
Ungerne kan endda selv lave den!
Opskriften giver lidt giver 1/2 liter mælk
150 g hasselnødder
koldt vand til iblødsætning
4-5 bløde dadler, uden sten
korn af ¼ stang vanilje (eller 1 tsk vaniljepulver)
7 dl koldt vand
et nip salt
Sæt nødderne i blød i køleskab natten over i koldt vand der dækker.
Skyl nødderne, dryp dem af og blend hasselnødder med dadler, vanilje og 7 dl iskoldt vand. Blend i 2 minutter eller mere, til mælken er glat og lækker.
Sigt mælken gennem et klæde eller en etamine og servér iskold.
TIP: Pulpen kan bruges i bagning, eller måske i tykke pandekager
Opskrift & styling: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Find mine opskrifter hver uge i ALT for Damerne
Ingen kommentarer endnu