Fiskefrikadeller

Nok til 2 store og 1-2 små
Jeg enten køber eller laver pickles, fordi jeg ikke orker at spise for meget remoulade. Så sætter jeg både pickles og mayo på bordet. Jeg spiser pickles til mine fiskefrikadeller og børnene kan selv blande deres til remoulade, hvis de synes den er for kraftig. Servér salat og sprøde grøntsager til.
450 g torsk, uden skind og ben
1 tsk. salt
½ dl piskefløde
4 spsk. mel
2 æg
olie til stegning
TILBEHØR
citronbåde
kogte kartofler
pickles
mayonnaise
salat og sprøde grøntsager
Sæt kartofler over!
Kom fisk og salt i en foodprocessor og blend til fisken er groft hakket. Tilsæt fløde og mel og blend igen. Tilsæt til sidst æg og blend kort, til farsen er samlet. Form farsen til 15-18 fiskefrikadeller, det er nemmest med en våd ske og hånden, og steg dem gyldne og gennemtilberedte i lidt olie på en varm pande. De skal have 5-8 minutter hver.
Servér straks med citron, kartofler, pickles og mayonnaise og giv masser af grønt til.
TIP: alle slags torskefisk kan bruges, f.eks. sej, lange eller kuller.
Opskrift & Styling: louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ingen kommentarer endnu