Kyllingevinger
JA! det her er vi alle sammen fans af! Snaskede fingre og skønne vinger.
Det kan være svært at skaffe kyllingevinger af god kvalitet! Lykkes det ikke, så brug drumbsticks (lår).
ÆÆÆÆÆÆÆLSKER disse snaskede sager!
Opskriften er god som snack til 4 personer. Vil du bruge den som en hovedret, kan du serverer ris til.
2 dl hvedemel
2 spsk. sød paprika
2 tsk. cayennepeber
2 spsk. løgpulver
1 spsk. groft salt
12-16 kyllingevinger
rigeligt olie til stegning
ENDVIDERE
2 dl hvidvinseddike
2 dl farin
3 fed hvidløg, fint hakkede
1 spsk. fint hakket ingefær
¼ dl soja
1 spsk. maizena
1-2 spsk. vand
Dressing:
100 g blå ost, gerne Blå Kornblomst
100 g drænet yoghurt 10%
1 spsk. citronsaft
salt
TILBEHØR
6-7 bladselleristilke
1 bundt radiser
gulerodsstave
sprød salat i både
Bland mel, paprika, cayennepeber, løgpulver og salt sammen i en stor frysepose. Kom vingerne i posen og ryst den.
Steg vingerne på en stor, varm pande i rigeligt olie, til de er gyldne og gennemstegte ? ca. 10 minutter.
Kom imens eddike, farin, hvidløg, ingefær og soja i en kasserolle og kog det op. Bland maizenaen med lidt vand og rør blandingen i den varme dressing. Lad det koge op igen. Tag dressingen af varmen og lad den køle en smule.
Blend ost og yoghurt sammen og smag til med citron og salt.
Kom dressingen i en stor skål og vend de varme, stegte kyllingevinger med dressingen, efterhånden som de er færdige.
Servér straks kyllingevinger med bluecheesedressing og grønt.
TIP: Strimler af kyllingebryst, kan også bruges! Nedsæt da tilberedningstiden.
Opskrift & Styling: Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ingen kommentarer endnu